netWorks @ MAGMA
csoportos kiállítás

MEGHOSSZABBÍTVA AUGUSZTUS 25-IG!


A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér netWorks című kiállítása romániai, magyarországi és szlovéniai művészek hálózatokra épülő, vizualizáló munkáiból válogat. A kiállítás egy tágabb értelmezési keretben kívánja bemutatni azokat a műveket és projekteket, amelyeknek alapja valamilyen típusú hálózat, kapcsolati rendszer. A hálózat kapcsán többünknek nagy valószínűséggel az internet jut eszébe és azon belül is a közösségi oldalak, noha lesz olyan mű, amely a világhálót használja mint forrást, az alkotások többsége másfajta hálózatokra épít. A kiállításnak része Mădălina BRAȘOVEANU MEGFIGYELT MŰVÉSZEK: Nagyvárad – Marosvásárhely – Sepsiszentgyörgy művészeti hálózatának nyomai a volt Szekuritáté irattárában című kutatói projektje, ANGEL Judit BARABÁSI Albert-László hálózatkutatóval készített interjúja, valamint a budapesti ARTPOOL Művészetkutató Központ archívumának A kapcsolatművészet kertje / Ray JOHNSON website projekt-je.

A kiállításmegnyitót megelőzően, 17 órától a Tamási Áron Színház nagytermében, BARABÁSI Albert-László fizikus, hálózatkutató tart előadást HÁLÓZATOK: A világhálótól a művészeti hálózatokig címmel. Az előadás magyar nyelven zajlik, román nyelven szinkrontolmácsolást biztosítunk. A belépés ingyenes, a helyek száma viszont korlátozott. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Külön köszönet: Angel Judit, Petra Balikova, Tulisz Hajnalka / tranzit.sk, Bagoly Melinda, Bartha József, Bartha Zsuzsa, Bocsárdi László és Csomós Tünde Timea / Tamási Áron Színház, Cartographia R Kft. / Sepsiszentgyörgy, Csiki Csaba, Deák Gyula és Vajda Attila / Háromszék Táncegyüttes, Prázsmáry Júlia, Cătălin Săveanu, Toró Attila, Veres Szabolcs, Váncsa Domokos