MŰHELYFOGLALKOZÁS // ATELIER DE CREAȚIE

Nov 21, 2014

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben novemberben bemutatott Nita MOCANU NAPLÓ EGY OKTATÁSRÓL SZÓLÓ BESZÉLGETÉSRŐL ÉS EGYEBEK című kiállításához kapcsolódóan MŰHELYFOGLALKOZÁSRA hívjuk a tanulókat 2014. december 9-12. között.

A műhelyfoglalkozás témáját és módszertanát Nita Mocanu aradi képzőművész és pedagógus dolgozta ki, aki a gyerekek munkáit, beszámolóit, illetve a pedagógusok szakmai hozzászólásait is felhasználja a folyamatosan alakuló, vizuális oktatásról szóló projektjéhez. Úgy a kiállítás mint a műhelyfoglalkozás témája a vizuális oktatás az általános- és középiskolában: a nemzeti tanterv hiányosságai, az alternatív pedagógiai módszerek alkalmazási lehetőségei, illetve a művészettel való  játékos találkozás. 

A műhelyfoglalkozáson a kisebb diákok (6-12 évesek) “Mi történik valójában rajzórán” címmel a rajzóra mint egy titokzatos, meseszerű történés megjelenítésére tesznek kísérletet rajz és kollázstechnikával. Nagyobb diákokat (15-18 és 17-18 évesek) pedig “Találd ki melyik ez a műalkotás” valamint “Határozd meg a fogalmakat” címmel barkóbára és tematikus művészeti tárgyú beszélgetésre várjuk.

A programon való részvételhez a csoportok előzetes bejelentkezése szükséges a 0721 649 156-es telefonszámon vagy a magma@maybe.ro e-mail címen. A foglalkozás diákonként jelképesen 1 RON.

În conexiune cu expoziția lui Nita MOCANU JURNALUL UNEI DISCUȚII DESPRE EDUCAȚIE ȘI ALTELE deschisă în luna noiembrie în Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA din Sfântu Gheorghe, invităm elevii la ATELIER DE CREAȚIE în perioada de 9-12 decembrie 2014. Tematica și metodologia atelierului a fost conceptualizată de Nita Mocanu, artistă și profesoară de artă din Arad. Artista prelucrează în continuu atât creațille și impresiile copiilor, cât și opiniile altor profesori în proiectul ei despre educația de arte plastice.

Tematica atelierului este astfel educația de arte plastice în clasele 5-8 și 9-12: problemele cu curriculumul național, posibilitatea folosirii metodelor alternative de pedagogie și idea de artă ca joacă.
Elevii de vârsta 6-12 ani vor folosi tehnica de colaj și de desen pentru a inventa povești misterioase legate de ora de desen cu titlul “Ce se întâmplă de fapt la ora de desen”. Elevii mai mari (de 15-18 ani sau 17-18 ani) vor participa într-un joc de mimă și în discuții tematice de artă intitulate “Ghicește lucrarea de artă” și “Stabilirea termenilor”.

Pentru participare la program, asteptăm apelul inițial al grupurilor la telefon: 0721 649 156 sau la adresa de e-mail: magma@maybe.ro. Participarea la atelier pentru fiecare elev este de 1 RON simbolic.

Happy Holidays! ** Boldog ünnepeket! ** Sărbători fericite! **

MANIANIMAE // SZIRA Henrietta & SZÍJ Kamilla

Workshop // Idő és anyag // Timp şi materie

MO(NU)MENTS // Miklós ONUCSÁN

MADEinPARTIUM

ABC 80 // Cătălina NISTOR & Evelin MÁRTON

Workshop // Mögötte és alatta // Dincolo și dedesubt

SOLIDARIUM // ERHARDT Miklós works 2005-2015

Workshop // Valóság. Művészet. Játék. // Realitate. Artă. Joc.

MONOTREMU

NEVER ALONE /// B5 Studio, K'arte /// Tg.Mures, Marosvásárhely /// 03.09-04.10.2015

KaravanAct - utazó színházi fesztivál a MAGMÁBAN

Családban marad 4. / În familie 4. / Family Business 4.

SZABADSÁG // CONCEDIU

Csíki múzeumi táborozók a Magmában

Never Alone / Soha Egyedül / Niciodată singur

Múzeumok éjszakája / Noaptea muzeelor / Night of Museums

Workshop // Újraalkotott művek // Opere Recreate // Recreated Artworks

NEVER ALONE /// Muzeul Național de Artă Contemporană al României, București

1+1=? – Kultúrpuzzle // Ujvárossy László

2 %

Workshop // En détail

Give me five!

Kerekasztal-beszélgetés // Masă rotundă // Round Table

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Rendhagyó filozófia óra // Oră de filosofie neconvențională // Unconventional Philosophy Class

Examples for Non-universal Chair // group exhibition

ÚJ MAGYAR MITOLÓGIA: a szakralizált őstörténet médiareprezentációi és rítusai // II. SZEMEISZTOSZ Konferencia

Képvadászat // Interaktív tárlatvezetés

'DREAMHUNTING' // Igor BUHAROV, Ivan BUHAROV & Vasile CROAT

A víz geometriája // PÉTER Ágnes