BRÂNCUȘI // workshop
Modern és kortárs
Időpont:
2016 Szept 19 2016 Okt 07

Műhelyfoglalkozás Brâncuși fiai és lányai. Egy családi intrika című kiállítás kapcsán

A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér rendhagyó tárlatvezetést szervez 7-13 és 14-18 éves diákok számára, 2016. szeptember 19. és október 7. között, a Szabadásg tér 2. szám alatt, amelynek keretében a résztvevők megismerkedhetnek Constantin Brâncuși munkásságával, a modernizmussal, a 20. század elején termékeny és nagyhatású párizsi művészvilágba kaphatnak betekintést. A kiállítás során a Brâncuși által képviselt egyetemes művészi értékekre hívják fel kortárs alkotók a figyelmet illetve a kiállítás diskurzusának egyik alappillére a félreértett vagy félreértelmezett Brâncuși.
Interaktív  tárlatvezetés után,  műhelyfoglalkozás keretei közt a résztvevők kipróbálhatják a modern művészet formavilágát, a brâncuși-i egyszerűség varázslatos erejét az alkotásban, létrehozhatnak olyan kísérleti műveket, amelyek modern, Brâncuși-motívumokat tartalmaznak, ezeket újraértelmezhetik, átértelmezhetik, továbbgondolhatják.

Érdeklődő csoportok jelentkezését, előzetes időpont-egyeztetéssel, a 0736 063 924-es telefonszámon valamint a studio@magmacm.ro címre várjuk.

A workshopok és csoportos foglalkozások alatt születő legjobb alkotások (szövegek, vizuális művek) az iskolai év végén a Magma Diákalkotók Díjaiban részesülhetnek.

A foglalkozások alatt készült fotó- és videó-dokumentációt a Magma felhasználja népszerűsítő kiadványaiban.